Embed

Kırmızı örgü bere modeli ve yapılışı

Kırmızı örgü bere modeli ve yapılışı

ÖRGÜ BERE YAPILIŞI
3,5 nolu şişle 15 ilmek başlayın başınızın çevresi kadar 1 ters 1 düz örün yani lastik örgü.baş çevresine gelince dikin ve üzerinden ilmek çıkarın.bu ilmekleri 4 parmak kadar örün ondan sonra ilmeklerinizi 4 eşit parçaya bölün bu eşitlediğiniz yerlerden her sıra çit ilmek kesin..son kalan 12 ilmeği hepsini birden ipe geçirin büzün.şapkanın örneği ise 1 ilmek ör 1artır 3 büz yani birlikte ör 3 ilmeği… 1 artır 1 ör 3 büz böyle devam edecek sıranın sonuna kadar tersi ters olarak örülür.

Örgü örmeyi sevenler için resimli tunus işi yapılışı

1- Örgümüze başlarken yapacağımız model genişliğinde uzunlamasına zincir çekiniz. ( Örgünün genişliğini oluşturacak şekilde )

2- Geri dönüş yaparak her zincirden bir ilmek çıkarın.

3- Zincirlerin tamamından ilmekleri oluşturun.

4- Oluşturduğunuz ilmekleri tığa iplik dolayarak, geriye doğru ikişerli ikişerli alıp (toplayarak) sıra başına dönün. İlmek sayısının azalmaması ve örgünün sağa doğru çarpılmaması için geriye doğru ilmekleri toplamaya başlarken ilk ilmekten tek başına iplik çıkarın, sonra 2 ile 3 ten ve geriye doğru ikili ikili, bir dolayıp zincir çeker gibi yürüterek başa dönün. Her sıranın ilmek sayısının aynı kalmasına dikkat edin.

5- Sıra sonuna kadar bitirme işlemini yapın.

6- İlmekleri bitince alt sırada oluşan çubuklardan sıra başına kadar tekrar ilmek çıkarın.

7- Örgünüzü istenilen uzunluğa gelinceye kadar aynı işleme devam edin ve sonlandırın.

örgü modelleri, örgü yapılışları, örgü örnekleri ve yapılışları, Bere Örneği Resimli Açıklamalı,şal modelleri yapılışı,şal yapılış ve örnekleri,resimli örgü modeli

Bu içeriği paylaşın!